c

Istoricul nostru

Povestea Skanska a început în sudul Suediei, în 1887. În prezent suntem una dintre cele mai mari companii de dezvoltare de proiecte şi de construcţii din lume.

Compania s-a diversificat rapid, iar în zece ani această companie de construcţii pe deplin dezvoltată a primit primele comenzi internaţionale, şi joacă un rol cheie în construirea infrastructurii din Suedia. În 1984 societatea şi-a schimbat denumirea în Skanska.

La mijlocul anilor 1900, societatea deja funcționa şi ca dezvoltator de construcții comerciale şi proiecte rezidenţiale, cum ar fi imobile de apartamente şi vile individuale. Societatea a fost listată la bursa din Stockholm ca societate de lista A în 1965.

La jumătatea anilor '90, Skanska a început cea mai expansivă etapă a sa, în care vânzările s-au dublat în decurs de numai câţiva ani. În timp ce o mare parte a creşterii a fost organică, o suită de achiziţii de succes au pavat drumul Skanska spre dezvoltarea într-o companie internaţională. În prezent, societatea se concentrează asupta construcţiilor şi dezvoltării de proiecte comerciale, rezidenţiale şi PPP pe pieţele naţionale din America, Europa şi ţările nordice.
Skanska se află pe piaţa din România din anul 2011.

Prezentare cronologică a Skanska în România

2011 Skanska a intrat pe piaţa din România

2012 Skanska România a cumpărat primul teren pe Strada Gara Herăstrău

2014 S-a predat şi vândut Clădirea A din cadrul complexului Green Court Bucharest

2015 fost predată și vândută Clădirea B din cadrul complexului Green Court Bucharest
A început primul proiect extern de construcţii al Skanska: cel mai ecologic magazin Lidl şi clădirea de birouri pentru sediul Lidl

2016 A început proiectul Campus 6, dezvoltat în zona de centru-vest din Bucureşti. Este cel mai mare proiect al Skanska Romania până în prezent – 80.000 mp.
A fost predată Clădirea C din cadrul complexului Green Court Bucharest
A fost predat Magazinul Lidl, dotat cu tehnologii ecologice moderne şi aliniat la cele mai înalte standarde de durabilitate şi eficienţă energetică.

2017 S-a vândut Clădirea C din cadrul complexului Green Court Bucharest
S-a lansat Equilibrium, noul proiect dezvoltat în Floreasca-Barbu Vacarescu
S-a predat sediul Lidl – un proiect inovator şi complex care implementează cele mai avansate tehnologii de construcţie.

Last updated: 12/4/2017