23.01.2017 08:00 CET

Skanska investeste 37,8 milioane euro în prima faza a proiectului de birouri Campus 6 din Bucuresti

Skanska demareaza constructia pentru Campus 6, proiectul de birouri situat in zona de centru-vest a Bucurestiului, in imediata apropiere a Universitatii Politehnice. Investitia pentru prima cladire a complexului se ridică la 37,8 milioane de euro.

Campus 6_Cladirea 1

Campus 6 va avea o suprafata totala inchiriabila de 82.000 mp, fiind format din patru cladiri de birouri de clasa A. Prima cladire va avea o suprafata de cca. 22.000 mp, cu 11 etaje supraterane și doua niveluri de parcare subterana. Termenul estimat de livrare pentru aceasta este trimestrul 3, 2018.

Noua cladire a complexului Campus 6 va fi certificata LEED Gold si va intergra solutii sustenabile care vor minimiza amprenta acesteia asupra mediului si vor reduce reduce semnificativ costurile de operare.

"Suntem mai mult decat bucurosi sa anuntam ca prin aceasta noua investitie in zona de centru-vest a Bucurestiului, una dintre cele mai active din piata de birouri, Skanska isi consolideaza pozitia si isi indeplineste unul din obiectivele strategice: de a fi prezenta in doua zone din Bucuresti.

Lucrarile de constructie pentru prima cladire a complexului Campus 6 au inceput deja, avand ca obiectiv dezvoltarea de birouri intr-un spatiu aparte in care oamenilor sa le faca placere sa isi petreaca timpul. Cu acest proiect, venim in intampinarea nevoilor chiriasilor care doresc sa isi extinda activitatea in urmatorii ani si care se concentreaza din ce in ce mai mult pe bunastarea angajatilor lor, oferindu-le spatii de birouri intr-un mediu inspirational, tineresc si uman. In plus, suntem incantati sa observam ca viziunea noastra despre Campus 6 este confirmata de interesul crescut al potentialilor chiriasi, chiar daca suntem intr-o faza incipienta a lucrarilor.", spune Aurelia Luca, Country Director Skanska Property Romania.

Situat la intersectia a doua bulevarde principale, Iuliu Maniu si Vasile Milea, noul proiect Skanska beneficiaza de vizibilitate excelenta, asigurand un acces foarte bun la mijloacele de transport in comun (statie de metrou chiar peste strada si tramvaie, autobuze, troleibuze la o distanta de 50 m). Proximitatea de podul Basarab asigura conectarea facila la sectoarele de nord si centru.

Campus 6 va deveni un punct de interes pe harta Bucurestiului, fiind conceput ca un hub social , in care chiriasii, angajatii si partenerii lor se vor putea intalni, lucra, și relaxa. Zonele verzi de interactiune ce vor fi dotate cu prize electrice si Wi-Fi, zonele de tip amfiteatru care vor gazdui intruniri de business si sociale, restaurantele si cafenelele cu terase, vor face din acesta un spatiu aparte si plin de viata.

Skanska Romania is an innovative developer of green office buildings creating friendly environment for business growth. The company has been operating in Romania since 2011 and is part of the Skanska Group, world leader in project development and construction. The projects of Skanska Romania offer top-quality office space at great locations, which ensures success and satisfaction of tenants and investors. All the investments of Skanska Romania will undergo LEED certification process confirming their compliance with the principles of sustainable development, optimal energy consumption and superior work environment.