Sunteți aici

Skanska în România

Sunteți aici. Skanska în România. Aici veți găsi informații despre Skanska România, precum serviciile oferite, oportunități de carieră, date de contact și altele.

Acest site este disponibil în

Închideți

Istoria noastra

Skanska dateaza din 1887, cand Aktiebolaget Skånska Cementgjuteriet a fost infiintata in Suedia. Compania a fost fondata pe baza experientei predecesoarei sale specializata in fabricarea produselor din beton.

Compania s-a diversificat repede si, in zece ani, noua firma de constructii cu drepturi depline a inceput sa primeasca primele comenzi la nivel international, jucand totodata un rol cheie in construirea infrastructurii Suediei. In 1984, compania si-a schimbat numele in Skanska. 

La jumatatea secolului XX, compania a devenit si dezvoltator de proprietati comerciale si proiecte rezidentiale, cum ar fi case, locuinte si case unifamiliale. În 1965, compania a fost listata la Bursa de Schimb din Stockholm. 

Pe parcursul anilor ’90, Skanska a initiat cea mai costisitoare faza de expansiune de pana atunci, dublandu-si vanzarile in numai un an. In timp ce o mare parte a acestei cresteri a fost una organica, o serie de achiziţii de success au pavat calea cresterii Skanska intr-o companie globala. Astazi, compania se axeaza pe operatiuni de constructie si dezvoltare de proiecte comerciale, rezidentiale si parteneriate public-privat, in pietele interne selectionate din America, Europa si tarile nordice. 

Skanska este prezenta pe piata romaneasca din 2011.