19.11.2012 10:00 CET

Skanska achiziţionează primul teren în România

Skanska a achiziţionat primul său teren în Bucureşti, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, intrând astfel pe piaţa imobiliară din România.

Terenul are o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi se află pe strada Gara Herăstrău, în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu. Skanska va dezvolta pe acest teren un proiect sustenabil de birouri, denumit Green Court Bucharest, ce va fi construit în trei etape.

“Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România”, a declarat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Proiectul include trei clădiri de birouri, ce vor avea o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Dezvoltat după cele mai noi tendinţe de pe piaţa de birouri, Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold, asigurând un nivel ridicat de calitate. Skanska este şi antreprenor general, iar construcţia este de aşteptat să înceapă în primul trimestru al anului viitor.

La Skanska, dezvoltăm mai mult decât birouri. Cu Green Court Bucharest vrem să creăm  o alternativă verde pentru spaţiile de birouri, cu soluţii eficiente şi un mediu de lucru sănătos, ce oferă valoare şi calitate chiriaşilor. Cererea din partea companiilor şi a investitorilor pentru spaţii de birouri funcţionale şi ecologice este tot mai mare”, a spus Andreas Lindelöf.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare, iar în următorii doi ani va începe construcţia a încă 200.000 de metri pătraţi.