30.08.2013 13:00 CET

Skanska pune piatra de temelie la prima sa clădire de birouri din România – Green Court Bucharest

Finalizarea fundației și așezarea pietrei de temelie a Green Court Bucharest reprezintă pentru dezvoltatorul suedez Skanska un pas important în construcția primului său proiect din România. Clădirea se ridică deasupra solului, iar lucrările evoluează în ritm rapid. Astfel, prima fază a proiectului va fi finalizată înaintea programului stabilit.

C:\Users\PietraszkoA\Desktop\str int\małe\Green Court Bucharest

La ceremonia de așezare a pietrei de temelie au participat Neculai Onțanu, Primar al Sectorului 2, Johan Karlstrom, CEO și Președinte Skanska AB, Marcin Lapinski, Președinte Skanska Property România și Richard Burleigh, Președinte Skanska Construction România. La eveniment, aceștia au semnat un act de consemnare a așezării pietrei de temelie pe care apoi l-au zidit. După ceremonie invitatații au avut ocazia să socializeze și să afle mai multe informații despre proiectele internaționale ale Skanska. Compania este cunoscută pentru cei peste 125 de ani de experiență în domeniul construcțiilor și dezvoltării imobiliare. Printre cele mai importante proiecte ale sale se numără podul Oresund care unește Suedia de Danemarca, reconstrucția Oculus World Trade Center Transportation Hub din New York și clădirea de birouri “Gherkin” Swiss Re din Londra. Compania a dezvoltat peste 2 milioane de metri patrați de spații de birouri în întreaga lume.

La Skanska știm cât de important este mediul de lucru atât pentru companii, cât și pentru angajații lor, astfel că nu construim pur și simplu birouri, ci creăm spații de lucru moderne, în care ei să se poată dezvolta. Tehnologiile care asigură un mediu de lucru sănătos ajută la scăderea numărului de concedii pe caz de boală și la creșterea productivității. Aceasta înseamnă business-uri eficiente și beneficii financiare pentru clienții noștri.” – spune Marcin Lapinski, Președinte Skanska Property Romania.

“Sunt bucuros să anunț că lucrările pentru Green Court Bucharest evoluează bine și suntem deja înaintea programului stabilit. Acest lucru se datorează și faptului că am reunit o echipă excelentă de profesioniști români. În plus, bazându-ne pe cunoștiințele, experiența și puterea noastă financiară suntem siguri că proiectul va fi livrat la timp, la cea mai bună calitate și în condiții de siguranță, onorându-ne astfel promisiunile.” – adaugă Richard Burleigh, Președinte Skanska Construction Romania.

Proiectul Green Court Bucharest va fi format din trei clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 52,000 metri pătrați. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane și trei subterane. Urmând standardul celorlalte clădiri dezvoltate de SKANSKA în Europa Centrală și de Est, ansamblul de birouri va fi certificat LEED Gold.

Prima fază a investiției cuprinde o clădire de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de 19.500 metri pătrați precum și parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului.

Skanska România este un dezvoltator de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor  parcurge  procesului de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu superior de lucru.

Skanska Commercial Development Europe dezvoltă cladiri de birouri, proiecte logistice si comerciale.  Operațiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Cehă, Ungaria, România și Polonia. Skanska Commercial Development Europe este împărțită în patru companii locale – Skanska Property Republica Cehă, Skanska Property România, Skanka Property Ungaria și Skanska Property Polonia. Mai multe informații despre Skanska Commercial Development Europe se pot obține de la www.Skanska.com/property.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si construcţii din lume, cu expertiză în construcția și dezvoltarea proiectelor comerciale și rezidențiale precum și în parteneriate public-private. Bazându-se pe experiența sa globală, obiectivul Skanska este acela de fi opțiunea numărul 1 a clienților în domeniul soluțiilor ecologice. Grupul Skanska  are în prezent  57,000 de angajați în piețele pe care activează in Europa, Statele Unite și America Centrală. Skanska a înregistrat în 2012 venituri totale in valoare de 132 miliarde coroane suedeze.

Contact: Aurelia Luca,
E-mail: Aurelia Luca »