28.11.2014 08:00 CET

Skanska vinde prima cladire din Green Court Bucharest pentru 44 de milioane de Euro

Skanska anunta vanzarea primei cladiri din Green Court Bucharest. Tranzactia de aproximativ 44 de milioane de euro a fost semnata cu compania de investitii in real estate Globalworth Real Estate Investments Ltd, iar finalizarea acordului este programata pentru Q2 2015.

Green Court Bucharest, Cladirea A

Prima clădire din Green Court Bucharest are o suprafață închiriabilă de 19.500 mp și a fost inaugurată oficial în luna octombrie, 2014. În prezent clădirea este închiriată în proporție de 91% către chiriași precum Schneider Electric România, Orange România, LS TRAVEL RETAIL Romania (operatorul conceptului 1 Minute) și CORPORATE MANAGEMENT EVENTS (operatorul conceptului Best Chef). Clădirea va fi inchiriată complet până la finalizarea tranzacției.

Suntem bucuroși că putem anunța vânzarea clădirii la atât de puțin timp după finalizare. Suntem pe piața din România de 3 ani și faptul că am  încheiat această tranzacție dovedește calitatea muncii noastre. Dorim să le mulțumim celor de la Globalworth Real Estate Investments Ltd pentru colaborarea eficientă și constructivă ”, spune Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property Romania.

Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments, comentează: “Suntem încântați să anunțăm achiziția primei clădiri din proiectul Green Court Bucharest devoltat de către Skanska. Această prestigioasă nouă clădire de birouri clasa A este situată strategic în centrul districtului de afaceri al Bucureștiului. Beneficiază de certificări de mediu de top și este închiriată pe termen lung unor chiriași de renume. Această tranzacție reprezintă un pas important către atingerea obiectivului nostru de a avea un portofoliu cu cele mai bune clădiri de birouri din București”.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska în România. Proiectul este format din 3 clădiri de birouri cu o suprafață totală de 52.000 mp.

Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold si este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile, precum  fațada eficientă din punct de vedere energetic ce reduce acumulările solare, sistemul îmbunătățit de reciclare a aerului pentru un mediu de lucru mai sănătos, sistemele de iluminat echipate cu senzori de mișcare și de intensitate, precum si stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Skanska România este un dezvoltator de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior .

Skanska Commercial Development Europe dezvoltă cladiri de birouri, proiecte logistice şi comerciale.  Operațiunile Skanska sunt concentrate în marile zone metropolitane din Republica Cehă, Ungaria, România și Polonia. Skanska Commercial Development Europe este împărțită în patru companii locale – Skanska Property Republica Cehă, Skanska Property România, Skanka Property Ungaria și Skanska Property Polonia. Mai multe informații despre Skanska Commercial Development Europe se pot obține de la www.Skanska.com/property.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcția și dezvoltarea proiectelor comerciale și rezidențiale precum și în parteneriate public-private. Bazându-se pe experiența sa globală, obiectivul Skanska este acela de fi opțiunea numărul 1 a clienților în domeniul soluțiilor ecologice. Grupul Skanska  are în prezent  57,000 de angajați în piețele pe care activează în Europa, Statele Unite și America Centrală. Skanska a înregistrat în 2012 venituri totale în valoare de 132 miliarde coroane suedeze.

Globalworth Real Estate Investments Limited

Globalworth Real Estate Investments Limited Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiții imobiliare fondată de dezvoltatorul și investitorul imobiliar Ioannis Papalekas pentru a profita de oportunitățile de investiții în Romania și Europa Centrală și de Sud Est. Compania este înmatriculată în Guernsey și a fost declarată de către Guernsey Financial Services Commission ca fiind o schemă înregistrată de plasament colectiv de tip închis. Pentru mai multe informații accesati  www.globalworth.com.

Tim Draper

Milbourne (Public Relations)