13.08.2016 17:30 CET

Capgemini si Skanska au semnat un acord de inchiriere pentru un spatiu de birouri in cladirea C a Green Court Bucharest

Capgemini, lider global in furnizarea serviciilor de consultanta, tehnologie si outsourcing a semnat un contract cu Skanska in urma caruia va deveni noul chirias al corpului C, cea de a treia cladire componenta a proiectului Green Court Bucharest. Noile birouri, cu o suprafata de 1.120,94 m2, vor deveni functionale incepand cu luna iulie 2016. In această tranzactie Capgemini a fost reprezentata de JLL, care a avut rolul de consultant.

Green Court Bucharest C (1)

“România este a doua cea mai importantă țară din Estul Europei pentru Grupul Capgemini, din perspectiva cifrei de afaceri și a numărului de angajați. Am decis ca București să fie locația echipelor de consultanță, aplicații și platforme SaaS. Pentru că strategia noastră de dezvoltare pentru următorii 3-5 ani presupune atingerea unui număr de 2000-2500 de angajați, am decis să căutăm un spațiu de birouri care să ne ofere condițiile corespunzătoare pentru a ne dezvolta la cel mai înalt nivel, punând accent pe bunăstarea oamenilor la locul de muncă. Obiectivul nostru pentru acest an este de a ne extinde activitatea și echipa cu 40%”, a declarat Philippe Beucher, Managing Director Capgemini Services România.

“Mulțumim celor de la Capgemini pentru încrederea acordată în decizia de a se muta în Green Court Bucharest clădirea C, o confirmare a faptului că dorința noastră de a oferi spații de lucru de calitate, gândite pentru a asigura condiții superioare de confort, dar și eficiente din punct de vedere energetic, este remarcată și apreciată de către clienți. Versatilitatea spațiului dă posibilitatea exprimării identității companiei, dar și a personalității angajaților, transformând spațiul de birou într-un mediu de lucru potrivit unei culturi organizaționale orientate către performanță și interactivitate”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska România.

Capgemini este a doua companie care închiriază birouri în clădirea C a complexului Green Court Bucharest. Construcția corpului C a fost finalizată la data de 1 iunie 2016, iar suprafața totală disponibilă pentru închiriere este de aproximativ 16.300 m2. Proiectul Green Court Bucharest și în speță clădirea C au integrate soluții de sustenabilitate de ultimă generație, care ajută la optimizarea amprentei de mediu a clădirii,  reducând semnificativ costurile de operare.

”Companiile a căror activitate constă în furnizarea de servicii au fost printre cele mai active de pe piața de birouri din ultimii ani. Această tendință se va menține și în acest an, având în vedere că din ce în ce mai multe companii internaționale sunt interesate să-și stabilească sau să-și extindă operațiunile în România profitând de o forță de muncă extrem de competentă. Aceste companii caută spații de lucru sustenabile, de înaltă calitate și cu acces facil la mijloace de transport și alte servicii, iar Green Court Bucharest oferă toate aceste facilități, fiind cea mai bună alegere pentru standardele globale înalte de operare ale Capgemini”, a declarat Viorel Opaiț, Business Development Director JLL, persoana care a asistat Capgemini în această tranzacție.

Green Court Bucharest este un complex de birouri de clasă A care oferă spații de birouri, cu o suprafață totală de închiriere de 52.000 m2 în trei clădiri cu 12 etaje, parcare subterană pe 3 nivele și alte avantaje precum parcare și facilități pentru bicicliști (vestiare și dușuri) și curte interioară cu Wi-Fi. Proiectul Green Court Bucharest a fost dezvoltat utilizând tehnologii ecologice și soluții sustenabile, printre ele numărându-se fațada eficientă energetic care reduce transferul termic solar, o rată de circulare a aerului proaspăt sporită pentru un mediu de lucru sănătos, sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic dotate cu senzori de mișcare și intensitate, dar și stații de alimentare pentru mașinile electrice. Proiectul va beneficia de certificare LEED Gold și va oferi chiriașilor săi un confort sporit, fiind unul dintre cele mai eficiente și flexibile spații de lucru din București, ce beneficiază de standarde de calitate excelente.  Întregul complex de birouri Green Court Bucharest se înscrie în conceptul ”Workplaces by Skanska”, o inovație Skanska lansată și utilizată la nivel global din 2013. Conceptul se bazează pe patru principii de dezvoltare sustenabilă: mediul de lucru, localizarea, profitabilitatea chiriașilor și construcțiile verzi.

Contact: Monica Bejan,
E-mail: Monica Bejan »