16.04.2015 08:00 CET

Carrefour Romania inchiriază 6.850 mp in proiectul Skanska, Green Court Bucharest

Skanska a semnat un contract de inchiriere cu retailer-ul francez, Carrefour Romania, pentru un spatiu de 6.850 mp in cea de-a doua cladire a Green Court Bucharest. Noul contract semnat aduce cladirea B la un grad de ocupare de 61.2

Green Court Bucharest_Building B

Tranzactia a fost intermediata de CBRE, iar mutarea companiei Carrefour va avea loc anul acesta. In plus, in aceeasi perioada, un magazin Carrefour Market va fi deschis in cladirea de birouri.

In Carrefour Romania am descoperit o companie cu valori similare, de aceea suntem bucurosi sa putem avea un asemenea partener in Green Court Bucharest. As dori sa multumesc echipei Carrefour Romania pentru buna colaborare si sunt convins ca angajatii companiei se vor simti foarte bine in noul sediu.”, spune Marcin Łapiński, Presedintele Skanska Property Romania.

Aproximativ 500 de angajati vor lucra in noul spatiu, in departamente precum: Achizitii, Financiar, Marketing si  Logistica. Carrefour reprezinta un chirias important al cladirii B, alaturi de Sanofi si Adecco, care si-au anuntat deja mutarea.

“Carrefour isi relocheaza sediul in noul hub de business al Bucurestiului, vizand o mai buna proximitate cu magazinele sale. Succesul tranzactiei s-a datorat bunei colaborari dintre echipele Skanska, Carrefour, CBRE si Tuca Zbarcea& Asociatii, avocatii nostri.”, spune Anca Damour, Property Division si Corporate Affairs Director Carrefour Romania.

“CBRE a fost implicat in toate stagiile acestei tranzactii complexe, angrenand multe dintre resursele noastre. Companii de calibrul Carrefour Romania au ales Green Court Bucharest datorita specificatiilor tehnice, configuratiei eficiente, expunerii brand-ului, cat si accentului pe care Skanska il pune in general pe calitate.”,  spune Razvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de Skanska in Romania si este format din trei cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 52.000 mp. Cladirea B, care gazduieste in prezent companiile Sanofi, Adecco si Carrefour, va avea 18.000 mp in 12 etaje supraterane si trei nivele subterane de parcare, cu 315 locuri. Finalizarea constructiei este programata pentru al doilea trimestru din 2015.

Green Court Bucharest detine pre-certificarea LEED Gold si ofera numeroase solutii sustenabile pentru a minimiza amprenta cladirii asupra mediului inconjurator si pentru a reduce semnificativ costurile operationale. Tehnologiile moderne eficiente din punct de vedere energetic, precum fatada dubla si sistemele de iluminat echipate cu senzori de miscare si de intensitate, vor garanta un mediu de lucru confortabil. Locurile de parcare speciale si facilitatile pentru biciclete, curtea interioara cu acces gratuit la Wi-Fi si prizele de incarcare pentru masinile electrice vor fi, de asemenea, la dispozitia chiriasilor.

Conceptul ”Workplaces by Skanska”

Conceptul este o inovatie Skanska lansata si utilizata la nivel global din 2013, implementata acum si la Green Court Bucharest. Conceptul se bazeaza pe 4 principii de dezvoltare sustenabila: mediul de lucru, localizarea, profitabilitatea chiriasilor si constructiile verzi.

Mediul de lucru: Obiectivul Skanska este acela de a crea medii de lucru excelente unde afacerile si oamenii pot prospera. Un mediu de lucru sanatos si inspirational stimuleaza creativitatea si colaborarea, reflecta valorile companiilor si ajuta la atragerea celor mai buni angajati. De aceea, toti cei care lucreaza in Green Court Bucharest se vor putea bucura de o curte interioara cu numeroase spatii verzi, zone de socializare cu conexiune Wi-Fi gratuita, potrivite pentru pauze sau sesiuni de lucru creative. In plus, vor avea la dispozitie vestiare, dusuri si facilitati pentru biciclisti.

Localizarea: Skanska se dedica dezvoltarii de spatii care contribuie la dezvoltarea mediului urban, dar si spatii in care oamenii sa interactioneze cu clientii, colegii si comunitatea. Green Court Bucharest este situat pe Strada Gara Herastrau, in zona Floreasca - Barbu Vacarescu, unul dintre hub-urile de business din Bucuresti cu cel mai mare potential. Accesul usor catre centrul orasului si aeroport, precum si proximitatea fata de mijloacele de transport in comun sunt o parte dintre avantajele acestei pozitionari.

Profitabilitatea chiriasilor: Spatiile de lucru moderne si inovative contribuie la o productivitate mai mare a angajatilor, la diminuarea perioadelor de concediu medical si ofera o flexibilitate sporita de a raspunde nevoilor viitoare. Fiabilitatea, reducerile de costuri si productivitatea sunt principalele caracteristici ale spatiilor de lucru din Green Court Bucharest. Chiriasii vor beneficia de spatii personalizate, usor de adaptat pentru nevoile viitoare, in care angajatii lor vor fi mai fericiti si mai sanatosi.

Constructiile verzi: Primul pas catre sustenabilitate este reprezentat de constructiile verzi si de aceea Skanska foloseste tehnologii eficiente din punct de vedere al utilizarii resurselor pentru cladiri mai confortabile, sanatoase si mai bine echipate, controland in acelasi timp riscurile cresterii costurilor. Green Court Bucharest nu face exceptie, astfel ca proiectul este construit respectand principiile dezvoltarii sustenabile, concept care se traduce in solutii inovative pentru reducerea impactului cladirii asupra mediului si de asemenea pentru reducerea costurilor operationale ale cladirii.

Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior .

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de constructii si dezvoltare imobiliara din lume. Oferim solutii competitive pentru cele mai complexe proiecte. Echipa noastra gestioneaza intregul proces – de la conceptul initial, pana la proiectele finalizate – in constructii, dezvoltari de proiecte comerciale, proiecte rezidentiale si parteneriate public-private.

Impreuna cu partenerii si clientii nostri, dezvoltam si construim pentru un viitor durabil, cu scopul final de a imbunatati vietile oamenilor. Ne implicam cu multa dedicare in unele dintre cele mai interesante proiecte ale timpurilor noastre. Cu mii de proiecte in derulare avem frecvent noutati de transmis. Aflati mai multe informatii accesand pagina www.skanska.com.

Suntem 58.000 colegi in piete selectate din 11 tari din Europa si Statele Unite. Sediul nostru central se afla la Stockholm, in Suedia. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de SEK. Skanska AB este listata la bursa NASDAQ Stockholm.

Carrefour

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener in viata de zi cu zi a consumatorilor. In fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga, oferindu-le o gama larga de produse si servicii la preturi echitabile.

In Romania, Grupul Carrefour numara 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 9 magazine de proximitate 'Contact' si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:

Teodora Juravle

Carrefour Romania