02.03.2016 11:00 CET

Lidl construieste un nou sediu de birouri intr-un parteneriat „verde” cu Skanska

Noul sediu central Lidl va fi una dintre cele mai sustenabile cladiri din Bucuresti, structurata in doua corpuri separate, cu 4, respectiv 6 etaje, ambele beneficiind de caracteristici energetice de clasa A.

Acesta va fi situat in zona de nord a capitalei si va avea o suprafata de aproximativ 12.500 m2 dedicati cladirii de birouri si 2.400 m2 pentru un nou magazin Lidl.

lidl

Pentru construcția noului sediu central, se vor implementa soluții și tehnologii moderne care ating cele mai înalte standarde de eficiență energetică. Procesul de execuție ales vizează obținerea unei clădiri sustenabile, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 și, implicit, a impactului asupra mediului înconjurător. Măsurarea performanțelor proiectului se va face conform sistemul britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM, cea mai înaltă certificare ecologică pentru măsurarea impactului clădirilor asupra mediului.

„Este un proiect inovator și complex, prin folosirea unora dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul construcțiilor. Ansamblul de clădiri care acomodează atât sediul nou de birouri, cât și un magazin, este proiectat și certificat pentru a fi cât mai eco-friendly. Pe lângă utilizarea unor materiale de construcții ecologice sau chiar naturale ori reciclate, procesul de execuție în sine este, de asemenea, în conformitate cu normele cele mai ridicate de protecție a mediului. Continuăm astfel demersul nostru spre sustenabilitate, printr-o dezvoltare imobiliară durabilă”, a declarat Ionuț Vasiu, Directorul Departamentului Central Imobiliare Lidl Romania

În cadrul procesului de execuție, realizat de Skanska România, vor fi implementate tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalații de încălzire ce utilizează energia geotermală. Vor fi încorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solară și, tot în vederea economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe bază de LED-uri.

Un element revoluționar pentru clădirile de birouri va fi prezența surselor de încărcare pentru mașinile electrice.

“Această colaborare reprezintă o oportunitate semnificativă pentru divizia de construcții Skanska în România. Chiar dacă suntem un jucător tânăr pe piața românescă, avem o filosofie de afaceri solidă la nivel global, fiind in același timp atenți la contextul local. Skanska și Lidl împărtășesc aceeași viziune asupra durabilității, sănătății, siguranței și eticii și suntem încrezători că acest proiect va fi unul de referință pentru ambele companii.", a mentionat Richard Burleigh, Presedinte Skanska Construction Romania si Ungaria.

Lucrările pentru noul sediu central au început din luna ianuarie 2016, având ca termen estimativ de finalizare luna mai a anului 2017.

Despre Lidl

Activând în 27 de țări, cu mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Despre Skanska România

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior.

Contact: Monica Bejan,
E-mail: Monica Bejan »