20.04.2015 08:00 CET

Cladirea A a proiectului Green Court Bucharest a primit certificarea LEED Gold CS

Skanska anunta certificarea LEED Gold CS a cladirii A din Green Court Bucharest.

Green Court Bucharest_Building A

„Suntem extrem de bucurosi ca am primit certificarea LEED GOLD CS pentru primul nostru proiect pe care il dezvoltam in Romania-Green Court Bucharest. Acest lucru se aliniaza perfect cu strategia globala Skanska de a fi lider in dezvoltarea proiectelor verzi si sustenabile. De asemenea, certificarea primita este o confirmare a design-ului de calitate superioara si a mediului de lucru sanatos, de care clientii nostri pot beneficia din plin.”, spune Marcin Łapiński, Presedintele Skanska Property Romania.

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) este un program de certificare a cladirilor verzi care recunoaste excelenta in domeniul constructiilor. Pentru a primi certificarea LEED, proiectele de constructii trebuie sa indeplineasca anumite conditii prestabilite si sa obtina puncte pentru a atinge diferite nivele de certificare.

Exista patru nivele de certificare LEED, acestea depinzand de punctele acumulate de fiecare proiect in parte: Certified, Silver, Gold sau Platinum.

Potrivit USGBC, zonele analizate de LEED sunt: locatii sustenabile, eficienta consumului de apa, eficienta energetica, selectia materialelor si a resurselor, calitatea mediului interior, inovare in proiectare si prioritatea regionala.

Green Court Bucharest este inregistrat sub sistemul de rating LEED Core&Shell Development.

Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior .

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de constructii si dezvoltare imobiliara din lume. Oferim solutii competitive pentru cele mai complexe proiecte. Echipa noastra gestioneaza intregul proces – de la conceptul initial, pana la proiectele finalizate – in constructii, dezvoltari de proiecte comerciale, proiecte rezidentiale si parteneriate public-private.

Impreuna cu partenerii si clientii nostri, dezvoltam si construim pentru un viitor durabil, cu scopul final de a imbunatati vietile oamenilor. Ne implicam cu multa dedicare in unele dintre cele mai interesante proiecte ale timpurilor noastre. Cu mii de proiecte in derulare avem frecvent noutati de transmis. Aflati mai multe informatii accesand pagina www.skanska.com.

Suntem 58.000 colegi in piete selectate din 11 tari din Europa si Statele Unite. Sediul nostru central se afla la Stockholm, in Suedia. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de SEK. Skanska AB este listata la bursa NASDAQ Stockholm.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati: